Palad

Tarjouskori

Palad

Tarjouskori
Search

InstagramFacebookYouTubeLinkedinEmail

Uutinen

Suunnittele empaattisempi maailma

07.03.2024

Miten paikallisuudesta ja vastuullisuudesta rakennetaan kestävä tarina? Suunnittelijoiden, materiaalin tuottajien ja kalustevalmistajien paikallinen yhteistyö luo elinvoimaa ja hyvinvointia Savoon ja koko Suomeen.

Empaattisen suunnittelun tavoitteena on jättää myönteinen vaikutus maailmaan – empaattinen jalanjälki. Palad, joka on osa tiivistä yhteistyökumppaniverkostoa, haluaa tuoda toiminnallaan elinvoimaisuutta Suomeen, erityisesti Pohjois-Savoon.

”Tasa-arvo, yhteistyö ja ekologisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Palad-kalusteet valmistetaan lähituotantona, ja tunnemme kaikki yhteistyökumppanimme henkilökohtaisesti. Paikallisten kalustevalmistajien ja materiaalin tuottajien tukeminen on meille arvovalinta: haluamme olla mukana luomassa paikallista, elävää ekosysteemiä Savon alueelle. Lähituotanto on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä valinta”, kertovat Partanen & Lamusuo.

Collection of ALKIO, TUMA, and TUMA-P Mini furniture pieces adorned with Palad’s vibrant ART Collection Evolution textile, showcasing a mesmerizing blend of cosmic blues, greens, and purples.

Kenen metsästä puu on peräisin?

Paikallisuus näkyy Paladin materiaalivalinnoissa, erityisesti puun alkuperässä. Palad-kalusteissa käytetään mahdollisimman lähellä kasvatettua puuta. Paladin tavoitteena on, että lähitulevaisuudessa voimme tarkemmin tietää, kenen metsästä kalusteissa käytetty puu on peräisin.

”Kotimainen puu on upea materiaali, jonka arvostusta haluamme lisätä. Puun ja muiden materiaalien alkuperän tunteminen auttaa tekemään luonnon monimuotoisuutta tukevia arvovalintoja sekä kohtelemaan luontoa ja maapalloa empaattisesti”, sanoo Partanen.

Lähellä tuotettujen materiaalien lisäksi Palad käyttää kierrätysmateriaaleja uudenlaisella tavalla. Esimerkiksi purkutyömaalta pelastettu koivuvaneri muuttuu Partasen & Lamusuon käsissä 2000-luvun rokokooksi, taiteen ja designin rajapintaa rikkoviksi kalusteiksi.

 

Vihreä empaattinen maailma. Metsä kasvaa sammalta. Sammalta on myös Alkio kalusteiden päällä. Kuva kuuluu Paladin Empaattinen Jalanjälki sarjaan.

Korjaamalla kalusteen elinkaari pitenee

Palad-kalusteet suunnitellaan aina tarvelähtöisesti ja empaattisesti asiakasta kuunnellen. Laadukkaista materiaaleista valmistetut, upeasti muotoillut ja muunneltavat kalusteet ovat ekologinen valinta: ne kestävät aikaa ja käyttöä. Kalusteiden suunnittelussa ei ole unohdettu korjattavuutta ja kierrätettävyyttä.

”Palad-kalusteen voi toimittaa meille korjattavaksi tai uudistettavaksi. Rikkoutunut tai kulunut osa voidaan korjata, ja pehmusteet ja verhoilu voidaan vaihtaa. Näin kaluste saa lisää käyttövuosia. Otamme vastaan myös meiltä hankitut, käytöstä poistuvat kalusteet. Huollamme kalusteet ja ne saavat uuden elämän kierrätyskalusteina. Jos kaluste on pahoin vaurioitunut, voidaan kaikki osat kierrättää”, kertoo Lamusuo.

 

× Sulje