Palad

Palad

Search

InstagramFacebookTwitterLinkedinEmail

Tarina

Meidän tarinamme

Palad syntyi taiteilija Jaana Partasen ja arkkitehti Heikki Lamusuon ajatuksesta luoda toimivia ratkaisuja julkisten tilojen käyttöön. Ideana oli suunnitella kalusteita, joita markkinoilta ei löydy valmiina. Kalusteissa tuli olla jotain kodikasta, rakastettavaa, muunneltavaa ja jopa leikkisää. Kalusteiden tuli olla monikäyttöisiä ja yhteensopivia, mutta konstailemattomia.

Jaanalla ja Heikillä on pitkä kokemus muotoilun ja arkkitehtuurin yhdistämisestä. Palad-tuotteiden suunnittelun tavoitteena on ollut tuoda ympäristöön harmoniaa ja iloa, jota tukevat mm. leikkisät ratkaisut ja pirteät värivalinnat.

Palad-tiimiin on vuosien varrella kuulunut useita suunnittelijoita, mm. Iiro Heikkilä, Outi Taskinen, Virpi Mononen, Emmi Kinnunen, Iina Hämäläinen, Siiri Murtola, Philippe Gelard, Taru Paavilainen ja Henry Väistö. Yhdessä Jaanan ja Heikin kanssa he ovat halunneet etsiä toimivia ja ennakkoluulottomia ratkaisuja julkisten tilojen moniin tarpeisiin. Jokaisen suunnittelijan näkemykset ja ideat ovat jalostaneet Palad-tuotteista monikäyttöisiä ja tyylikkäitä.

Kaikki Palad -kalusteet tehdään reilulla lähituoteperiaatteella – Suomessa. Kalusteet valmistetaan Pohjois-Savon alueella, koska meille on tärkeää tukea paikallista yrittäjyyttä ja samalla myös kotimaista suunnittelua sekä työntekoa. Tällä varmistamme myös laadukkaat ja kestävät kalusteet jokaiselle asiakkaallemme. Palad on ympäristöystävällinen, pitkäikäinen ja ajaton hankinta.